Espresso

Espresso

Obsah kofeinu je asi 64 mg.

Příprava Espressa

Espresso se připravuje ze 7  10 g kávy pod tlakem alespoň 9 barů. Extrakce trvá od 25 do 30 vteřin při teplotě vody těsně pod 90°C. Zkušený barista zvolí optimální množství kávy a dobu extrakce tak, aby Espresso bylo co nejlepší, vzhledem k použitému druhu kávy. Pokud by extrakce přesáhla 30 vteřin, do kávy by se dostaly nežádoucí látky.

Servírování

Espresso se servíruje v šálku na espresso o velikosti 60 – 90 ml, přičemž objem kávy v šálku je od 25 do 35 ml. Na povrchu kávy se vytvoří krémová pěna. Při servírování nepřesahuje teplota kávy v šálku 70°C.

Video - příprava Espressa

Kategorie: Káva

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *