Espresso Doppio

Espresso Doppio

Espresso Doppio je dvojité espresso – tedy poměrně silná káva. Slovo “Doppio” je z italštiny – v češtině znamená “dvojitý“, proto se někdy říká také Double Espresso. Obsah kofeinu je asi 128 mg.

Příprava Espressa Doppio

Espresso Doppio se připravuje z dvojité dávky kávy než klasické Espresso. Přípravuje se ze 14  20 g kávy pod tlakem alespoň 9 barů. Extrakce trvá od 25 do 30 vteřin při teplotě vody těsně pod 90°C. Barista zvolí optimální množství kávy a dobu extrakce tak, aby Espresso Doppio bylo co nejlepší, vzhledem k použitému druhu kávy. Pokud by extrakce přesáhla 30 vteřin, do kávy by se dostaly nežádoucí látky, které by zkreslovaly její chuť.

Servírování

Espresso Doppio se servíruje v šálku na Espresso o velikosti 60 – 90 ml, přičemž objem kávy v šálku je od 55 do 65 ml. Na povrchu kávy se vytvoří krémová pěna. Při servírování nepřesahuje teplota kávy v šálku 70°C.

Video - příprava Pu-erh

Kategorie: Káva

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *