Espresso Lungo | Blog | Vypij.cz
Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 7-15 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Ceny dopravy a platba

NOVINKA:
!!! u Zásilkovny možnost platby na dobírku !!!


ZDARMA:

- doprava při objednávce nad 1200,- Kč (nebo 47 €)
- osobní odběr na domluveném místě v okolí Kadaně
- standardní doba dodání 1-3 pracovní dny

 

U objednávek do 1200,- Kč platí:

69,- Kč PPL ParcelShop
75,- Kč  Zásilkovna CZ
+20,- Kč     dobírka
110,- Kč  Zásilkovna CZ - domů
+20,- Kč     dobírka
85,- Kč  ČP do balíkovny
125,- Kč  PPL
135,- Kč  ČP balík do ruky
4,- €    Zásilkovna SK
5,50 €   Zásilkovna SK - domů

 

Platba je možná těmito způsoby:

Platba na dobírku (pouze přes Zásilkovnu)
Převodem na účet: 1032106816/6100
ePlatbou
Platba kartou v e-shopu
Apple Pay
Platbu přijímáme pouze bezhotovostně.

Způsoby platby na vypij.cz

Klikněte pro víc informací.

 

Sledujte nás na sociálních sítích:

Facebook  Instagram  Twitter  Pinterest

  1. Úvod
  2. Blog
  3. O kávě
  4. Espresso Lungo

Espresso Lungo

Espresso Lungo

Espresso Lungo

Espresso Lungo je varianta Espressa, která obsahuje víc vody než klasické Espresso, se stejným množstvím kávy. Slovo "Lungo" je z italštiny - v češtině znamená "dlouhý". Obsah kofeinu je asi 64 mg.

Příprava Espressa Lungo

Espresso Lungo se připravuje ze stejné dávky kávy jako klasické Espresso. Přípravuje se ze 7 - 10 g kávy pod tlakem alespoň 9 barů. Extrakce trvá od 25 do 30 vteřin při teplotě vody těsně pod 90°C.

Jsou dva způsoby jak připravit Espresso Lungo:

  1. Při přípravě nechat protéct dvakrát víc vody než u klasického Espressa
  2. Udělat klasické Espresso (30 ml) a pak dolít horkou vodou v poměru 1:1.

Barista zvolí optimální množství kávy a dobu extrakce tak, aby Espresso Lungo bylo co nejlepší, vzhledem k použitému druhu kávy. Pokud by extrakce přesáhla 30 vteřin, do kávy by se dostaly nežádoucí látky, které by zkreslovaly její chuť.

Servírování

Espresso Lungo se servíruje v šálku na Espresso o velikosti 60 - 90 ml, přičemž objem kávy v šálku je od 55 do 65 ml. Na povrchu kávy se vytvoří krémová pěna. Při servírování nepřesahuje teplota kávy v šálku 70°C.

Video o přípravě Espressa

Příprava Espressa  Video o přípravě Espressa

Nabídka kávy

Káva z Kostariky  Mletá káva z Kostariky

Zrnková káva Fortaleza  Zrnková káva Fortaleza

Dálší články na blogu:

Co je kofein  Co je kofein?

Espresso - fakta  Espresso

Espresso Doppio  Espresso Doppio

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit.

U objednávek nad 1.200,- Kč je doprava zdarma!

 

Kde nás najdete

Adresa:
17. listopadu 475
431 51 Klášterec nad Ohří

(Na této adrese není prodejna)

Kontakty
VYPIJ.cz
Zdeněk Bezdíček
(Po-Pá, 7-15 hod.)
(C) 2021 VYPIJ.cz
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.