Jak umlít kávu | Blog | Vypij.cz
Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 7-15 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Ceny dopravy a platba

ZDARMA:

- doprava při objednávce nad 1200,- Kč (nebo 47 €)
- osobní odběr na domluveném místě v okolí Kadaně
- standardní doba dodání 1-3 pracovní dny

U objednávek do 1200,- Kč platí:

85,- Kč  Zásilkovna CZ
110,- Kč  Zásilkovna CZ - domů
85,- Kč  ČP do balíkovny
125,- Kč  PPL
135,- Kč  ČP balík do ruky
4,- €    Zásilkovna SK
5,50 €   Zásilkovna SK - domů

 

Platba je možná těmito způsoby:

Převodem na účet: 1032106816/6100
ePlatbou
Platba kartou v e-shopu
Apple Pay
Platbu přijímáme pouze bezhotovostně.

Klikněte pro víc informací.

 

Sledujte nás na Facebooku:

  1. Úvod
  2. Blog
  3. O kávě
  4. Jak umlít kávu

Jak umlít kávu

Jak umlít kávu

Jak umlít kávu

Chcete si vychutnat kvalitní šálek kávy? Nestačí jen koupit kvalitní zrnkovou kávu. Příprava kvalitní a chutné kávy začíná správným umletím kávy. Jakou hrubost kávy zvolit? To záleží na tom, jakou kávu budete připravovat. Tento návod berte jen jako naše doporučení a řiďte se svojí zkušeností a tím, co Vám chutná.


Turecká káva a příprava kávy v džezvě

Mletí kávy:  velmi jemně

Káva musí mít podobnou konzistenci jako moučkový cukr nebo pudr. Je to proto, aby káva lépe sedla na dno nádoby.Příprava kávy v dževě

Espresso

Mletí kávy:  velmi jemně

Namletá káva na espresso by měla mít podobnou konzistenci jako hrubá mouka. Některé domácí pákové kávovary vyžadují kávu hruběji namletou. Pokud máte přetlakové sítko, namelte kávu trochu hruběji. Vyzkoušejte, jak funguje váš kávovar tím, že vyzkoušíte jemnější mletí i hrubější mletí a podle chuti si vyberte tu správnou kombinaci. Když bude káva namletá moc jemně, zůstanou v šálku po dopití jemná zrníčka a káva bude silná a hořká. Když budete mít kávu namletou víc nahrubo, bude slabší a bude mít mdlou chuť.Příprava espressa

Mokka konvička

Mletí kávy:  středně až středně jemně

Konzistence namleté kávy by se v tomto případě měla podobat konzistenci soli, tedy někde mezi cukrem krupicí a hrubou moukou. V mokka konvičce zase rychle poznáme, že máme kávu namletou moc hrubě tím, že káva začne prskat místo aby pomalu a čistě vytékala.Příprava kávy v mokka konvičce

Filtrovaná káva, Drip, Chemex a Hario V60

Mletí kávy:  středně

Pro filtrovanou kávu, nameleme zrníčka tak, aby jejich konzistence připomínala cukr krupici. Pokud nameleme kávu moc jemně, přes filtr se dostanou do šálku zrníčka kávy a to nechceme.Příprava kávy pomocí Hario V60

French press a perkolátor

Mletí kávy:  nahrubo

Kávu na french press namelte nahrubo tak, aby měla konzistenci jako krystalky soli nebo jako cukr krystal. French press má sítko, které zachytí jen hrubě namletou kávu. Pokud by káva byla namletá moc jemně, v šálku bychom měli zrníčka. Protože je káva dost hrubě namletá, nechte ji déle extrahovat, aby měla plnou chuť.Příprava kávy ve french pressu

Nabídka kávy

Káva z Kostariky  Mletá káva z Kostariky

Zrnková káva Fortaleza  Zrnková káva Fortaleza

Dálší články na blogu:

Co je kofein  Co je kofein?

Espresso Doppio  Espresso Doppio

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit.

U objednávek nad 1.200,- Kč je doprava zdarma!

 

Kde nás najdete

Adresa:
17. listopadu 475
431 51 Klášterec nad Ohří

(Na této adrese není prodejna)

Kontakty
VYPIJ.cz
Zdeněk Bezdíček
(Po-Pá, 7-15 hod.)
(C) 2021 VYPIJ.cz
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.