- Štítky blogu
- káva
- pěstování čaje
- pěstování kávy
- účinky
- Espresso
- kávovník
- sklizeň čaje
- příprava čaje
- ocenění
- společnost Fortaleza
- arabika
- chuť čaje
- Matcha
- chuť kávy
- historie čaje
- kapsle do Nespressa
- čaj
- Pu-erh
- zelený čaj
- zrnková káva
- zpracování čaje
- čajová plantáž
- robusta
- Oolong
- mletá káva
- oolong
- výroba čaje
- Recepty
- čajový koktejl
- Koláč
- koktejl
- hruška
- Kostarika
- sklizeň kávy
- černý čaj
- účinky kofeinu
- kofein
- skladování čaje
- historie
- pražení kávy
- pražení torrefacto
- jasmínový čaj
- Jin Xuan
- žlutý čaj
Ceny dopravy a platba
ZDARMA:
- doprava při objednávce nad 1000,- Kč (nebo 37 €)
- osobní odběr na domluveném místě v Hradci Králové
U objednávek do 1000,- Kč platí:
Platba je možná těmito způsoby:
Převodem na účet: 1032106816/6100
ePlatbou
Platební kartou v e-shopu
Platit lze pouze bezhotovostně.
28.03.2021
Křehký koláč s čajem Matcha a tvarohem
Křehký koláč s čajem Matcha a tvarohem
Doba přípravy cca 45 minut
Ingredience:
- 1 listové těsto
- 2 měkké tvarohy
- 100 g cukru moučka
- 4 vejce
- 2 vanilkové pudinky
- 200 ml mléka
- 1 ½ lžičky čaje Matcha
Postup přípravy:
- Žloutky vyšleháme s cukrem.
- Přidáme tvaroh, mléko a čaj Matcha, který můžeme předem rozmíchat. Vše smícháme v míse.
- Nakonec přidáme pudinky a vše znovu promícháme.
- Listové těsto dáme do pekáče tak, abychom měli okraje opřené o okraj pekáče, aby těsto vytvořilo vaničku.
- Smíchanou směs nalijeme do pekáče a dáme pozvolna péct na 180 °C na 20 minut.
- Ze zbylých bílků ušleháme sníh, do kterého přidáme ještě 2 polévkové lžíce cukru.
- Po 20 minutách vyndáme koláč z trouby a naneseme ušlehaný sníh (můžeme posypat jemně nasekanými mandlemi) a dáme ještě na 10 minut dopéct do trouby.
Servírování
Hotový koláč po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako zákusek ke kávě nebo stylově k Matcha čaji.
Obrázky k receptu
Podívejte se do našeho obchodu: