Ristretto - fakta | Blog | Vypij.cz
Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 7-15 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Ristretto

Ristretto

Ristretto

Obsah kofeinu je asi 64 mg.

Příprava Espressa

Ristretto se připravuje ze 7 - 10 g kávy pod tlakem alespoň 9 barů. Extrakce trvá od 25 do 30 vteřin při teplotě vody těsně pod 90°C. Zkušený barista zvolí optimální množství kávy a dobu extrakce tak, aby Ristretto bylo co nejlepší, vzhledem k použitému druhu kávy. Pokud by extrakce přesáhla 30 vteřin, do kávy by se dostaly nežádoucí látky. Ristretto se dělá z kávy jemněji umleté než na Espresso a za stejnou dobu nateče přes stejné množství kávy jen 20 ml nápoje. Díky tomu je káva plnější a koncentrovanější.

Servírování

Ristretto se servíruje v šálku na espresso o velikosti 60 - 90 ml, přičemž objem kávy v šálku je 20 ml. Na povrchu kávy se vytvoří krémová pěna. Při servírování nepřesahuje teplota kávy v šálku 70°C.

Video o přípravě Espressa

Příprava Espressa  Video o přípravě Espressa

Nabídka kávy

Káva z Kostariky  Mletá káva z Kostariky

Zrnková káva Fortaleza  Zrnková káva Fortaleza

Dálší články na blogu:

Co je kofein  Co je kofein?

Espresso Doppio  Espresso Doppio

 
 
Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit.

U objednávek nad 1.000,- Kč je doprava zdarma!

Používám techniku Photon Europe

 

Kde nás najdete

Puškinova 1138/5
500 02 Hradec Králové - Pražské Předměstí

Kontakty
VYPIJ.cz
Zdeněk Bezdíček
(Po-Pá, 7-15 hod.)
(C) 2020 VYPIJ.cz
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.