Great Taste Awards

Co je Great Taste Award?

Great Taste Awards je nejprestižnější gurmánská cena na světě z Velké Británie. Jedná se o nejvyhledávanější ocenění za jídlo a pití. Když nějaký výrobek dostane štítek Great Taste, je to známka výjimečné kvality. Hodnotu tohoto ocenění uznávají spotřebitelé i prodejci po celém světě. Pro srovnání se o této ceně říká, že je to Oskar ve světě potravin. Každý rok se do soutěže přihlásí přes 12.000 produktů a jen zlomek z nich dosáhne na nějaké ocenění.

Jak probíhá hodnocení?

Ať už se posuzuje cokoli z potravin nebo nápojů, pravidlem je neposuzovat zboží podle obalu nebo značky. Proto je každý produkt vyndán z obalu ještě před tím, než se začne s hodnocením. Porotci mají před sebou produkt, který není nijak označen a jde jen o to přivonět, ochutnat a ohodnotit. Porotci ochutnají a udělí hodnocení. Pak znovu ochutnají, aby rozhodli, které výrobky si zaslouží ocenění a udělí jednu, dvě nebo dokonce tři hvězdy. Mezi porotci jsou profesiónální ochutnávači, věhlasní kuchaři a další odborníci v oblasti potravin. 

Kde najdete oceněné čaje?

Je nám velkou ctí, že vám můžeme představit několi čajů, které toto ocenění mají. Jedná se o čaje výjimečné kvality, pěstované s respektem k přírodě, které mají vynikající chuť i vůni. Ochutnejte a poznáte sami, že ocenění Great Taste Award není jen další potravinová soutěž, ale že je to opravdová známka kvality.

Ochutnejte naše oceněné čaje


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *