Jak připravit Pu-Erh

Jak připravit Pu-erh?

Jak připravit Pu-erh? Dobrá příprava tohoto druhu čaje vyzdvihne jeho osobitou chuť, vůni a zachová účinné látky. Čaj lze připravit jednoduše doma. Jak na to?

Příprava Pu-erh
  • Vezměte si cca 2,5 g čaje, pokud máte Pu-erh lisovaný, odkrojte kus koláče nožem.
  • U lisovaných čajů se doporučuje první oplachující nálev. Ten se dělá tak, že horkou vodou zalijete Pu-erh a necháte ho ponořený cca 3 vteřiny. Tím se odplaví prach a malé lístky, které později mohou propadnou sítkem a zakalit vodu. Po třech vteřinách vodu vylejeme a můžeme zalévat první nálev.
  • Pu-erh se zalévá horkou vodou o teplotě 70-98°C, proto je třeba se podívat na návod přípravy ke konkrátnímu čaji. Pokud kupujete čaj v obchodě se sypanými čaji, zeptejte se na to prodavače.
Příprava Pu-erh
  • Doba louhování se také liší – od 10 vteřin po několik minut. Vše je dobré dělat s citem. Sami uvidíte, kdy čaj získá barvu a vůni, kterou máte rádi a podle toho upravte dobu louhování. Když dobu louhování přeženete, zpravidla se jedná o víc než 3 minuty, čaj bude hořký.
  • Kvalitní Pu Erh je možné zalévat až pětkrát nebo i vícekrát, podle vaší chuti. Platí pravidlo, že při každém zalití prodlužujeme dobu louhování. Druhý nálev bývá nejsilnější, protože lístky jsou z prvního nálevu téměř rozvinuté a tak se nyní mohou louhovat celé. Má i tmavší barvu než ten první.  
Příprava Pu-erh
  • Pro plné využití vlastností čaje se doporučují 3 – 4 šálky denně.
  • Přejeme dobrou chuť

Video - příprava Pu-erh

Kategorie: Pu-Erh

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *