Jak připravit žlutý čaj

Jak připravit žlutý čaj

Žlutý čaj je vzácný. Proto je dobré vědět, na co si dát při přípravě pozor. Díky tomu bude výsledný nápoj opravdová lahůdka. 

Popis žlutého čaje

Žlutý čaj se nedá jen tak jednoduše sehnat, protože je nejen dost drahý, ale také vzácný. Je to opravdová lahůdka, které není nikdy mnoho. Proto by bylo zlé, když bychom přípravou znehodnotili kvalitu tohoto čaje. Prochází při zpracování lehkou oxidací a má jemnou chuť.

Příprava žlutého čaje

Nejlepší je zjistit od prodejce čaje, jaká má být optimální teplota vody a jak dlouho doporučuje louhovat žlutý čaj. Když si čaj objednáte na vypij.cz, pošleme Vám s čajem i kartičku s podrobnými informacemi o konkrétním žlutém čaji a jeho přípravě. Drahý a vzácný čaj si zaslouží tu nejlepší přípravu.

Hodně záleží na kvalitě vody. Voda z vodovodu použít jde, ale nikdy nebudete mít plný zážitek z rozvinutých chutí žlutého čaje. Ideální je balená neperlivá pramenitá voda. Jakmile máme vše připravené, nasypeme do šálku 2,5 gramu žlutého čaje (asi jedna čajová lžička). Zalijeme vodou o teplotě 80 °C. Louhujeme po dobu 3-5 minut, dle návodu ke konkrétnímu čaji.

Postup přípravy žlutého čaje

  1. Koupíme pramenitou neperlivou vodu.
  2. Připravíme si 2,5 g žlutého čaje.
  3. Zalejeme horkou pramenitou neperlivou vodou dle návodu k čaji (o teplotě cca 80°C).
  4. Necháme dle návodu vylouhovat (3-5 minut).
  5. U dalšího nálevu prodloužíme dobu louhování (+1 minuta).

Díky správné přípravě budete mít ze žlutého čaje velký zážitek.

Dobrou chuť.


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *