Zelený čaj nebo Oolong?

Zelený čaj nebo Oolong?

Toto rozhodnutí může pro mnoho milovníků čaje představovat velké dilema. Oba druhy čaje pocházejí z tradiční čínské kultury a jsou obecně uznávány pro své pozitivní účinky na zdraví a chuťové vlastnosti. Zda preferujete zelený čaj nebo oolong, může být záležitostí osobního vkusu a preferencí, ale můžete se nechat inspirovat tím, co vám nabízejí.

Co se dozvíte:

1. Vlastnosti zeleného čaje

Kvalitní zelený čaj se vyrábí z ručně sbíraných čajových lístků, jejichž oxidace je po sklizni žárem zastavena. Poté jsou lisovány a sušeny. Tento proces zachovává vysoké množství zdraví prospěšných látek, které jsou obsaženy v čajových lístcích. Zelený čaj má výraznou trávovou chuť a vůni a je oblíbeným nápojem, protože osvěží a povzbudí.

2. Vlastnosti oolongu

Kvalitní oolong je polooxidovaný čaj, který se vyrábí z ručně sbíraných čajových lístků. Oxidace je žárem zastavena později než je tomu u zeleného čaje. Čím déle je zastavena, tím dále je čaj od zeleného čaje a má blíže k černému čaji. Tento proces dává oolongu charakteristickou chuť a aroma. Oolong má výraznou květinovou chuť a vůni a je oblíbeným nápojem pro pohodu a relax.

3. Podle čeho se mám rozhodnout?

Oba druhy čaje mají své vlastní jedinečné vlastnosti i zdraví prospěšné látky, takže rozhodování mezi zeleným čajem a oolongem může být obtížné. Pokud vám jde o chuť, zelené čaje někdy odrazují svou intenzivní “zelenou” chutí. Oolong je jemný a květinový s mléčným pocitem v ústech. Oolong má větší paletu chutí i vůní. Přesto je jen na Vás, jaký čaj si vyberete. Ať už hledáte pohodu nebo povzbuzení, při výběru čaje myslete na kvalitu lístků. Je pravda, že je kvalitní čaj dražší, ale dobré víno si taky čas od času dopřejeme a kvalitní čaj stojí jen zlomek jeho ceny.

4. Kde koupit kvalitní zelený čaj a oolong?

Zkuste nyní naše kvalitní zelené čaje a oolongy! Navštivte náš internetový e-shop Vypij.cz a objednejte si ty nejlepší čaje přímo k vám domů. Ať už dáváte přednost osvěžujícímu zelenému čaji, nebo jemnému oolongu, my vám nabízíme ty nejkvalitnější čajové lístky z celého světa. Klikněte nyní a objednejte si svůj oblíbený čaj ještě dnes!


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *