Americano
Obsah kofeinu je asi 64 mg.
Příprava Espressa
Americano se připravuje ze 7 – 10 g kávy pod tlakem alespoň 9 barů. Extrakce trvá od 25 do 30 vteřin při teplotě vody těsně pod 90°C. Zkušený barista zvolí optimální množství kávy a dobu extrakce tak, aby Americano bylo co nejlepší, vzhledem k použitému druhu kávy. Pokud by extrakce přesáhla 30 vteřin, do kávy by se dostaly nežádoucí látky. Americano se potom doplní vodou v poměru 1:5. V Itálii může označení Americano znamenat buď espresso s horkou vodou, nebo filtrovanou kávu.
Americano se dá připravit dvěma způsoby:
- Hotová káva se doplní horkou vodou v poměru 1:5
- Káva se připravuje do horké vody v poměru 1:5
Servírování
Americano se servíruje v šálku na Cappuccino o velikosti 150 – 180 ml, přičemž objem kávy v šálku je 25 – 35 ml. Na povrchu kávy se nevytvoří tak velká krémová pěna, protože se káva dolévá horkou vodou. Při servírování nepřesahuje teplota kávy v šálku 70°C.
Někdy Vám přinesou zvlášť Espresso a zvlášť horkou vodu, což je nejlepší servírování, protože si kávu můžete zkombinovat sami podle Vaší chuti.
0 komentářů