Americano

Americano

Obsah kofeinu je asi 64 mg.

Příprava Espressa

Americano se připravuje ze 7  10 g kávy pod tlakem alespoň 9 barů. Extrakce trvá od 25 do 30 vteřin při teplotě vody těsně pod 90°C. Zkušený barista zvolí optimální množství kávy a dobu extrakce tak, aby Americano bylo co nejlepší, vzhledem k použitému druhu kávy. Pokud by extrakce přesáhla 30 vteřin, do kávy by se dostaly nežádoucí látky. Americano se potom doplní vodou v poměru 1:5. V Itálii může označení Americano znamenat buď espresso s horkou vodou, nebo filtrovanou kávu.

Americano se dá připravit dvěma způsoby:

  1. Hotová káva se doplní horkou vodou v poměru 1:5
  2. Káva se připravuje do horké vody v poměru 1:5

Servírování

Americano se servíruje v šálku na Cappuccino o velikosti 150  180 ml, přičemž objem kávy v šálku je 25  35 ml. Na povrchu kávy se nevytvoří tak velká krémová pěna, protože se káva dolévá horkou vodou. Při servírování nepřesahuje teplota kávy v šálku 70°C. 

Někdy Vám přinesou zvlášť Espresso a zvlášť horkou vodu, což je nejlepší servírování, protože si kávu můžete zkombinovat sami podle Vaší chuti. 

Video - příprava Espressa

Kategorie: Káva

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *