Chuť a vůně kávy z Kolumbie

Chuť a vůně kávy z Kolumbie

Plné tělo, bohatá chuť s výraznou čokoládovou linkou, výjimečné aroma a skvělá acidita (kyselost) – tak by se stručně dala popsat káva z Kolumbie. Díky těmto skvělým rysům je to nejoblíbenější káva.

Podmínky pro pěstování?

Není to ale úplně tak jednoduché. Kolumbie je díky andskému pohoří pro pěstování kávy zajímavá. V Kolumbii je hodně přes půl milionu kávových farem. Většina z nich je na svazích hor v nadmořské výšce 1200-2000 metrů.

Co ovlivňuje chuť kávy?

Chuťové tóny se liší podle mikroklimatu regionu, v němž je káva pěstována. Proto můžeme v kávě cítit sladké ořechy, karamel, vanilku, čokoládu nebo dokonce květinovou či ovocnou chuť. Platí toto pravidlo: Čím je plantáž víc na sever, tím větší je kyselost, plnější a sametovější tělo.

Kolumbijská káva je všeobecně uznávaná jako jedna z nejlepších na světě. Žádná jiná káva se netěší takové oblibě. Když ji správně připravíme, můžeme si vychutnat vyváženou kávu s výjimečným aroma.

Kategorie: Káva

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *