- Štítky blogu
- příprava čaje
- čaj
- káva
- pěstování čaje
- sklizeň čaje
- oolong
- pěstování kávy
- Ledový čaj
- ocenění
- Pu-erh
- Druh čaje
- zelený čaj
- chuť čaje
- zpracování čaje
- historie čaje
- černý čaj
- výroba čaje
- Espresso
- společnost Fortaleza
- mletá káva
- kávovník
- Matcha
- Oolong
- kapsle do Nespressa
- zrnková káva
- arabika
- chuť kávy
- čajová plantáž
- robusta
- Bílý čaj
- kofein
- účinky
- čajový koktejl
- kapsle
- žlutý čaj
- nespresso
- instantní káva
- kapsle do nespressa
- umami
- sirup
- Koláč
- pití čaje
- Žlutý čaj
- jasmínový čaj
- Recepty
- historie
- koktejl
- Kostarika
- pražení kávy
ZDARMA:
- při objednávce nad 1500,- Kč (60 €)
- osobní odběr v okolí Kadaně
U objednávek do 1500,- Kč platí:
69,- Kč | PPL ParcelShop |
89,- Kč | Zásilkovna CZ |
139,- Kč | Zásilkovna CZ - domů |
70,- Kč | ČP do balíkovny |
125,- Kč | PPL |
135,- Kč | ČP balík do ruky |
4,- € | Zásilkovna SK |
5,50 € | Zásilkovna SK - domů |
+30,- Kč | dobírka (PPL, Zásilkovna) |
Platba je možná těmito způsoby:
Platba na dobírku (pouze přes Zásilkovnu, PPL)
Převodem na účet: 1032106816/6100
ePlatbou
Platba kartou v e-shopu
Apple Pay
Platbu přijímáme pouze bezhotovostně.
Rychlost dodání:
Zásilku předáme dopravci zpravidla do 24 hodin od zaplacení objednávky.
Zásilkovna
2-4 pracovní dny
PPL
1-2 pracovní dny
ČP do ruky
2-4 pracovní dny
ČP do balíkovny
1-2 pracovní dny
Sledujte nás na sociálních sítích:
Espresso
Espresso
Obsah kofeinu je asi 64 mg.
Příprava Espressa
Espresso se připravuje ze 7 - 10 g kávy pod tlakem alespoň 9 barů. Extrakce trvá od 25 do 30 vteřin při teplotě vody těsně pod 90°C. Zkušený barista zvolí optimální množství kávy a dobu extrakce tak, aby Espresso bylo co nejlepší, vzhledem k použitému druhu kávy. Pokud by extrakce přesáhla 30 vteřin, do kávy by se dostaly nežádoucí látky.
Servírování
Espresso se servíruje v šálku na espresso o velikosti 60 - 90 ml, přičemž objem kávy v šálku je od 25 do 35 ml. Na povrchu kávy se vytvoří krémová pěna. Při servírování nepřesahuje teplota kávy v šálku 70°C.