Co je pražení Torrefacto?

Co je pražení Torrefacto?

Označuje konkrétní proces pražení kávových zrn, který je běžný ve Španělsku, Francii, Paraguayi, Portugalsku, Mexiku, Kostarice, Uruguayi a Argentině. Tento proces zahrnuje přidání určitého množství cukru v průběhu pražení, aby se na kávových zrnech vytvořila glazura. Glazovaná zrna se pak smísí s normálně praženými zrny. Tím si káva déle udrží vůni a chuť.

Přidání cukru během procesu pražení torrefacto zvyšuje produkci sloučenin s antioxidačními vlastnostmi. Mletá i vařená káva torrefacto má vyšší antioxidační kapacitu než káva pražená standardními způsoby. Kromě toho metoda extrakce espresso poskytla vyšší antioxidační aktivitu než jiné způsoby přípravy kávy.

Výsledkem je káva, která je velmi tmavá a velmi hořká – ve skutečnosti tak hořká, že do ní mnoho lidí přidává ještě více bílého cukru, aby ji osladilo. Pokud jste někdy pili kávu v baru ve Španělsku, je pravděpodobné, že jste ji vyzkoušeli. Většina španělských značek v supermarketech obsahuje směs přírodních a upravených kávových zrn způsobem torrefacto. Vyrábí se tímto způsobem káva zrnková i káva mletá. Takto upravená káva má na obalu nápis “Mezcla”.

Kategorie: Káva

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *