- Štítky blogu
- káva
- účinky
- oolong
- čaj
- pěstování čaje
- sklizeň čaje
- pěstování kávy
- příprava čaje
- Pu-erh
- chuť čaje
- ocenění
- Druh čaje
- zelený čaj
- Espresso
- zpracování čaje
- výroba čaje
- společnost Fortaleza
- historie čaje
- mletá káva
- kávovník
- zrnková káva
- kofein
- arabika
- chuť kávy
- Oolong
- černý čaj
- kapsle do Nespressa
- Matcha
- čajový koktejl
- účinky kofeinu
- pití čaje
- robusta
- čajová plantáž
- Koláč
- instantní káva
- sirup
- umami
- kapsle do nespressa
- kapsle
- nespresso
- Žlutý čaj
- žlutý čaj
- jasmínový čaj
- Kostarika
- Recepty
- historie
- koktejl
- hruška
- pražení kávy
ZDARMA:
- při objednávce nad 1200,- Kč (50 €)
- osobní odběr v okolí Kadaně
U objednávek do 1200,- Kč platí:
69,- Kč | PPL ParcelShop |
79,- Kč | Zásilkovna CZ |
119,- Kč | Zásilkovna CZ - domů |
70,- Kč | ČP do balíkovny |
125,- Kč | PPL |
135,- Kč | ČP balík do ruky |
4,- € | Zásilkovna SK |
5,50 € | Zásilkovna SK - domů |
+30,- Kč | dobírka (PPL, Zásilkovna) |
Platba je možná těmito způsoby:
Platba na dobírku (pouze přes Zásilkovnu, PPL)
Převodem na účet: 1032106816/6100
ePlatbou
Platba kartou v e-shopu
Apple Pay
Platbu přijímáme pouze bezhotovostně.
Rychlost dodání:
Zásilku předáme dopravci zpravidla do 24 hodin od zaplacení objednávky.
Zásilkovna
2-4 pracovní dny
PPL
1-2 pracovní dny
ČP do ruky
2-4 pracovní dny
ČP do balíkovny
1-2 pracovní dny
Sledujte nás na sociálních sítích:
Co je pražení Torrefacto?
Co je pražení Torrefacto?
Označuje konkrétní proces pražení kávových zrn, který je běžný ve Španělsku, Francii, Paraguayi, Portugalsku, Mexiku, Kostarice, Uruguayi a Argentině. Tento proces zahrnuje přidání určitého množství cukru v průběhu pražení, aby se na kávových zrnech vytvořila glazura. Glazovaná zrna se pak smísí s normálně praženými zrny. Tím si káva déle udrží vůni a chuť.
Přidání cukru během procesu pražení torrefacto zvyšuje produkci sloučenin s antioxidačními vlastnostmi. Mletá i vařená káva torrefacto má vyšší antioxidační kapacitu než káva pražená standardními způsoby. Kromě toho metoda extrakce espresso poskytla vyšší antioxidační aktivitu než jiné způsoby přípravy kávy.
Výsledkem je káva, která je velmi tmavá a velmi hořká - ve skutečnosti tak hořká, že do ní mnoho lidí přidává ještě více bílého cukru, aby ji osladilo. Pokud jste někdy pili kávu v baru ve Španělsku, je pravděpodobné, že jste ji vyzkoušeli. Většina španělských značek v supermarketech obsahuje směs přírodních a upravených kávových zrn způsobem torrefacto. Vyrábí se tímto způsobem káva zrnková i káva mletá. Takto upravená káva má na obalu nápis "Mezcla".