Černý ledový čaj

Černý ledový čaj

Základem pro černý ledový čaj je kvalitní černý čaj. Ledový černý čaj je oblíbený pro svou výraznou chuť a rozumnou dostupnost. Pokud jste nikdy ledový černý čaj neměli, určitě si ho udělejte. Domácí je totiž úplně jiný než ledový čaj koupený v obchodě. Díky němu zažijete chuť černého čaje zcela novým způsobem.

Způsob přípravy

Existují dva odlišné způsoby přípravy černého ledového čaje. Jeden způsob je příprava čaje pomocí horké vody a druhý způsob je příprava pomocí studené vody.

Příprava pomocí horké vody

Tuto přípravu upřednostňují restaurační zařízení, protože je rychlejší. Vytvoříme silný horký čajový nálev, necháme jej vychladnout a při podávání přidáme led. Když potřebujete hodně čaje za krátkou dobu, pak je tento druh přípravy nejlepší.

Příprava pomocí studené vody

Tento způsob přípravy je založen na louhování čajových lístků ve studené vodě. Studená voda totiž uvolňuje chuť čajových lístků jemnějším způsobem, snižuje hořkost a zachovává jemné oleje, které se v horkém nálevu odpařují. Výsledkem je velice jemný, chuťově komplexní a svěží nápoj, jehož květinové tóny dokonale doplňují letní pohodu ať už jste kdekoli. 

Ingredience

  • 10 g sušených čajových lístků (černý čaj)
  • 1 litr vody (filtrované)
  • 1 sklenice (objem 1 litr) s víkem

Postup

  • Do sklenice vsypeme čajové lístky
  • Čajové lístky zalijeme 1 litrem studené vody
  • Nádobu uzavřeme a umístíme do lednice
  • Necháme 4 až 6 hodin louhovat
  • Nádobu vyndáme z lednice a vyjmeme čajové lístky (zcedíme)

Servírování

  • Do skleněné sklenice dáme několik kostek ledu
  • Nálev z čajových lístků lijeme přes led

Přejeme dobrou chuť.


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *