- Štítky blogu
- káva
- účinky
- oolong
- čaj
- pěstování čaje
- sklizeň čaje
- pěstování kávy
- příprava čaje
- Pu-erh
- chuť čaje
- ocenění
- Druh čaje
- zelený čaj
- Espresso
- zpracování čaje
- výroba čaje
- společnost Fortaleza
- historie čaje
- mletá káva
- kávovník
- zrnková káva
- kofein
- arabika
- chuť kávy
- Oolong
- černý čaj
- kapsle do Nespressa
- Matcha
- čajový koktejl
- účinky kofeinu
- pití čaje
- robusta
- čajová plantáž
- Koláč
- instantní káva
- sirup
- umami
- kapsle do nespressa
- kapsle
- nespresso
- Žlutý čaj
- žlutý čaj
- jasmínový čaj
- Kostarika
- Recepty
- historie
- koktejl
- hruška
- pražení kávy
ZDARMA:
- při objednávce nad 1200,- Kč (50 €)
- osobní odběr v okolí Kadaně
U objednávek do 1200,- Kč platí:
69,- Kč | PPL ParcelShop |
79,- Kč | Zásilkovna CZ |
119,- Kč | Zásilkovna CZ - domů |
70,- Kč | ČP do balíkovny |
125,- Kč | PPL |
135,- Kč | ČP balík do ruky |
4,- € | Zásilkovna SK |
5,50 € | Zásilkovna SK - domů |
+30,- Kč | dobírka (PPL, Zásilkovna) |
Platba je možná těmito způsoby:
Platba na dobírku (pouze přes Zásilkovnu, PPL)
Převodem na účet: 1032106816/6100
ePlatbou
Platba kartou v e-shopu
Apple Pay
Platbu přijímáme pouze bezhotovostně.
Rychlost dodání:
Zásilku předáme dopravci zpravidla do 24 hodin od zaplacení objednávky.
Zásilkovna
2-4 pracovní dny
PPL
1-2 pracovní dny
ČP do ruky
2-4 pracovní dny
ČP do balíkovny
1-2 pracovní dny
Sledujte nás na sociálních sítích:
Jak připravit zelený čaj?
Jak připravit zelený čaj?
Příprava zeleného čaje není složitá, jen je třeba vědět několik věcí a na ty dbát. Chybou je zalít čaj vroucí vodou, protože tím čaj ztrácí svoji chuť. Při zalití příliš horkou vodou se začnou uvolňovat třísloviny a jiné látky, které znehodnotí nejen chuť čaje, ale i jeho účinky. Voda by neměla být ani příliš studená. Díky tomu je chuť čaje mdlá, slabá a vodová.
Když kupujete zelený čaj, zeptejte se čajovníka, jak se ten konkrétní čaj připravuje. Důležité jsou tyto tři otázky:
- Jak teplá má být voda?
- Jaké množství na jeden šálek?
- Jak dlouho se má louhovat a kolik nálevů lze z čaj udělat?
Při přípravě čaje platí zásada, že sílu čaje určuje jeho množství, ne doba louhování. Zelený čaj by neměl přijít do kontaktu s kovovým sítkem ani s kovovou lžičkou. Ideální je bambusové sítko i lžička.
Příprava zeleného čaje
- Připravte si 2,5 - 4 g sypaného zeleného čaje, dle návodu ke konkrétnímu čaji. Bez vážení se dá říct, že na jeden šálek stačí zarovnaná kávová lžička. Čím víc čaje, tím silnější bude.
- Zelený čaj se zalévá vodou o teplotě 60-80°C, dle druhu zeleného čaje. Nejlepší je vodu uvařit a nechat vychladnout. I tvrdost vody má na zelený čaj vliv. Měkká voda zvýrazňuje chuť a zachová jemnost.
- Necháme louhovat podle návodu k čaji. Doba louhování se u zelených čajů velice odlišuje. Proto se nedá říct pravidlo, které stanoví univerzální dobu louhování. Doba louhování se pohybuje od 30 s. až po několik minut. Průměrem bývá jedna minuta. Ale nebojte se experimentovat. Co chutná jiným nemusí chutnat vám a naopak.
- Během louhování by nádoba, v níž se louhuje čaj měla být zakrytá, aby se uchovalo aroma.
- Kvalitní zelené čaje můžete zalévat až 5x, při čemž platí, že čím větší je počet louhování, tím déle necháme čaj louhovat. U mnohých zelených čajů je nejchutnějším nálevem až ten druhý.
- Podáváme v malých šálcích.
Podívejte se na nabídku zeleného čaje:
Dále na našem blogu: